Nieuw concept Carteam van start

De nieuwe universele garageformule Carteam is deze maand van start gegaan. De marketingformule is een initiatief van voormalig Cartal-eigenaar Martin Bedorf. Er zijn inmiddels acht garagebedrijven aangesloten.

De formule wordt niet door één onderdelendistributeur of grossiersgroep aangestuurd. De formule is onafhankelijk en kiest regionaal haar partners die naast het verzorgen van de onderdelenbeschikbaarheid, ook bijdragen aan het marketingbudget. In Noord-Holland is Cartal-Rijsbergen (Sator) de grossierspartner van Carteam geworden, in een andere regio is vrijwel overeenstemming met een grossiersgroep uit het AD-netwerk.

Martin Bedorf: “Het accent ligt op het lokaal marketingtechnisch ondersteunen van het garagebedrijf, waarbij we ook actief de social media en andere online mogelijkheden inzetten. Er zijn niet al te veel regels, maar zaken doen met je ondersteunende grossier is een must. Ook de uitstraling van Carteam aan zowel de binnen- als de buitenzijde van het pand moet kenbaar maken dat het garagebedrijf bij het netwerk is aangesloten.”

25 vestigingen

Het plan van Bedorf behelst een 25-tal Carteam-garages aan het einde van dit jaar. De eerste acht deelnemers zijn: Leo Borst in De Rijp, Catsman in Uithoorn, BJ Autoservice in Egmond aan den Hoef, Autoservice Sint Pancras, Elitecar in Alkmaar, Garant in Purmerend, Peerdeman in Grootebroek en Auto Centrum Wieringerwerf (ACW). De bedrijven zijn zonder uitzondering gevestigd in Noord-Holland en vrijwel altijd klant bij grossier Cartal Rijsbergen, waar Bedorf tot vorig jaar directeur was. Garant, Peerdeman en ACW waren tot voor kort nog AD Autobedrijf en Elitecar maakte deel uit de van de eerder opgeheven gelijknamige garageformule van AD Benelux.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1778 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.