Nieuwste kleur VW: schaamrood

VW trekt vandaag het boetekleed aan in verscheidene grote Nederlandse kranten met een paginagrote advertentie. Daarin wordt de nieuwste VW-kleur voorgesteld: schaamrood. En daar is VW allesbehalve trots op.

In een korte tekst biedt VW excuses aan voor de dieselfraude en vraagt het om hernieuwd vertrouwen: ‘Het zal u niet ontgaan zijn. Bij Volkswagen hebben we een flinke fout gemaakt: we hebben uw vertrouwen geschonden. Iets waarvoor we ons diep schamen. Daar koopt u niet veel voor, dat beseffen we. Onze woorden zullen dan ook niet zonder daden zijn. We beloven dat we het probleem oplossen voor elke klant die erdoor geraakt wordt. En gaan er alles aan doen om uw vertrouwen terug te winnen.” Eerder al had VW een soortgelijke campagne in de Duitse kranten.

Nieuwe testmethode

Vandaag is ook duidelijk geworden dat VW gedwongen wordt door de Duitse toezichthouder KBA om in Duitsland 2,4 miljoen sjoemeldiesels terug te roepen. Wereldwijd gaat het om 11 miljoen auto’s en in Nederland om 160.000 auto’s.

EU-commissaris Elzbieta Bienkowska heeft aangegeven dat er nog deze maand een nieuwe testmethode komt om uitstoot te meten. Die testen zullen in een werkelijke situatie worden afgenomen. Dus buiten het laboratorium.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.