Private Lease redding autobranche?

Private Lease kan voor de autobranche niet alleen bijdragen aan de verkoop van nieuwe auto’s, maar zorgt ook voor een stabielere inkomstenstroom en maakt partijen minder afhankelijk van schommelingen in de markt. Dat stelt ING Economisch Bureau.

Onder zowel leasemaatschappijen, als dealers en importeurs is de aandacht voor private lease in rap tempo toegenomen. Hoewel private lease wel leidt tot financierings- en beheerkosten (rente en contractbeheer) voor particulieren kunnen zij profiteren van de schaalvoordelen / inkoopvoordelen van een leasemaatschappij. Ook fabrikanten gebruiken deze methode om auto’s tegen gunstige condities op de weg te zetten.

VW UP

Met een steeds groter aanbod aan private lease diensten neemt ook de concurrentie in deze markt toe. Dit kan fungeren als een vliegwiel om private lease verder op te stuwen in de markt. Scherpere tarieven trekken meer consumenten. Grotere aantallen maken het tegelijkertijd voor aanbieders makkelijker schaalvoordelen te benutten.

Een voorbeeld van hoe private lease kan groeien blijkt bij Van Mossel Groep. Sinds anderhalf jaar is dochter Direct lease gegroeid tot 1700 contracten op een leasepark van 31.000 voertuigen. Een VW UP is al te leasen voor 100 euro per maand (inclusief reclame). Van Mossel Groep verwacht dat private lease binnen acht tot tien jaar een marktaandeel van 10 à15 procent kan halen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.