Reparatieoplossingen voor de kleurtrends

De kleurontwerpers van Basf Coatings hebben vier verschillende trendrichtingen gesignaleerd in hun meest recente kleurtrendprognose. Het autolakmerk Glasurit is onderdeel van dit bedrijf en begint meteen met het werken aan reparatieoplossingen als de trends definitief zijn. Deze kunnen namelijk heel snel de actuele trendkleur voor OEM (Original Equipment Manufacturer) lakken worden.

De laatste kleurtrendprognose van Basf Coatings is harmonisch onregelmatig. Kleurcodes zijn bruine en blauwe tinten die niet aan traditie gebonden zijn en toch aansluiten bij het bekende. Denk aan aardachtige oppervlakken met rijke kleurdiepten.

Hoe snel een voorspelde trend als kleur op een auto in serieproductie gaat hangt van de ontwikkelingstijd af. Basf Coatings kleurontwerper Eva Höfli legt uit: "Enkele van onze trendkleuren kunnen onmiddellijk als OEM-lak worden toegepast, terwijl andere, bijvoorbeeld kleuren met gloednieuwe effectpigmenten, nog wat tijd voor de ontwikkeling nodig hebben."

Met vier verschillende richtingen is het spectrum van automobielkleuren van de toekomst erg breed. De naam van de actuele trendcollectie voor Europa is dan ook ‘Ruisen’ geworden.

De eerste trendrichting is aangeduid als nieuwe intelligentie. Dit is het samensmelten van ecologie en techniek. Koude en warme kleuren domineren hier en staan voor een breed spectrum van warme en licht aandoende kleuren met fijne tot zeer fijne effecten in combinatie met koele zilvertinten en blauwe schakeringen. Koele beige- en bruintinten, te samen met de verdere ontwikkeling van wit met een hoger aandeel grijs komen ook voor. Naast pastelkleuren zijn er fijn afgestemde natuurkleuren van bruin en blauw.

Eenduidige herhalingen geven de tweede trendrichting aan. De universele kleuren zullen hoogglanzend en mat zijn. Zij hebben een sterk bereik van krachtig grijsblauw tot signaalsterke roodkleuren. Geel en groen zullen ook goed waarneembaar zijn, aangevuld met vergrijsde huid- en beigetinten.

Contrasten van donkere en metalen tonen zijn in de derde trendwereld toonaangevend en leveren een effectvolle compositie. Deze zogenaamde grensgangers bestaan uit superfijne zilvertinten met matte blanke lak. Ook populaire kleuren als zwart en blauw worden opnieuw gedefinieerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.