Rijden met slippers gevaarlijk, toch doen we het

43 procent van de mensen rijdt weleens met slippers aan, ook al zegt ruim 80 procent van de Nederlanders dat een auto besturen met slippers invloed heeft op de veiligheid van het autorijden.

Een en ander blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite Independer, uitgevoerd door Q&A. Meer dan 42 procent van de ondervraagden zegt zelfs niet eens in de auto te willen stappen bij iemand die rijdt met slippers.

Bij de leeftijd tot 45 jaar liggen de percentages nog wat hoger. Daar zegt 53 procent zelf wel eens op slippers te rijden. Onder deze groep, en onder mannen van alle leeftijden, zegt bijna één op de acht wel eens een ongeluk of bijna ongeluk gehad te hebben vanwege de slippers. Bij vrouwen ligt dat met 1 op de 37 veel lager.

Niet verboden

In Nederland is rijden met slippers niet verboden. In Frankrijk en Spanje kun je wel een boete krijgen voor rijden op slippers. Toch is roekeloos rijden wel een reden voor een verzekeraar om niet uit te betalen bij een ongeluk.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2390 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

  • Avatar
    21 augustus 2020 om 13:21
    Permalink

    Al vele jaren rijd ik bewust op sokken. Vind dat ik daarmee een betere motoriek heb en het voor mijzelf bijdraagt aan goed autorijden. Voel me zelfs onwennig als ik wel een keer de pedalen bedien met schoenen aan. heb wel eens gehoord, in het buitenland het rijden op sokken anders geinterpreteerd kan worden en ervoor bekeurd kan worden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *