Startup ULU krijgt geld uit China

De Nederlandse startup ULU heeft een half miljoen euro als investering ontvangen van de Chinese Fang Groep. Met het groeigeld wil de telematica-startup ULU een slag slaan op de connected car-markt.

Via een dongel biedt ULU stakeholders in de autobranche, zoals verzekeraars en leasemaatschappijen, toegang tot allerlei bruikbare informatie uit de auto. Hiervoor biedt ULU een speciaal plug-and-play-apparaat – de zogenaamde dongel, die kan worden aangesloten op de ‘USB-poort’ van de auto – de OBD-poort. De dongel begint met het verzenden van informatie zoals de locatie, snelheid en het gedrag middels de versnellingsmeter en algehele voertuigdiagnostiek. ULU vertaalt deze data, plaatst deze in de juiste context en biedt deze informatie via de ULU-dashboard, die toegankelijk is voor bestuurders en belanghebbenden.

De Fang Group investment fund beheert 90 miljoen dollar en richt zich met name op investeringen en asset management gefocust op verschillende sectoren als private equity, commercial property, technologische bedrijven en retail.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.