Terugroepactie Lexus

Lexus roept een aantal modellen terug, omdat onder bepaalde omstandigheden de hoofdremcilinder kan gaan zweten. Alle eigenaren van de IS, GS en RX ontvangen binnenkort persoonlijk bericht van Lexus. De aanpassing wordt kosteloos uitgevoerd.

In Nederland zijn inmiddels negen gevallen van een zwetende hoofdremcilinder gemeld. Direct gevaar voor de bestuurder is er niet, de remmen blijven functioneren. Het dashboardlampje van het remsysteem zal wel gaan branden.

De betreffende uitvoeringen van Lexus zijn de GS 300 die geproduceerd is van september 2004 tot december 2005, de Lexus IS 250/220d die geproduceerd is van september 2004 tot december 2005 en de Lexus RX 300 die geproduceerd is van februari 2003 tot november 2005.

In sommige gevallen zal ook de verbinding tussen de brandstoftank en de brandstofpomp worden vervangen. De verbinding kan na langdurig gebruik defect raken waarna de brandstofpomp niet meer functioneert. Hiervan zijn in Nederland geen gevallen gemeld.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.