Toenemende kansen voor garagist door olie

Motoren in auto’s zijn steeds compacter en efficiënter. Dit biedt kansen voor garagisten, omdat steeds meer auto’s behoefte hebben aan motorolie met een lage viscositeit. Dit signaleert Cosan Lubricants, moederbedrijf van het smeermiddelenmerk Comma.

Moderne motoren vragen om olie met een lage viscositeit. Dit soort olie draagt bij aan een lager brandstofverbruik en minder uitstoot van schadelijke stoffen. Bovendien maken compactere motoren hogere toeren en stellen ze hogere eisen aan olie.

“Het is van groot belang dat werkplaatsen beseffen welke kansen de steeds strengere wetgeving biedt. Omdat steeds meer auto’s standaard beschikken over geavanceerde, efficiënte motoren, nemen deze kansen alleen maar toe”, zegt Mike Bewsey, woordvoerder van Cosan. “We kunnen de nieuwe kansen niet negeren. Niet alleen vanwege de winstmogelijkheden, maar ook omdat technici ervoor moeten zorgen dat ze de juiste olie adviseren voor het juiste voertuig.”

Comma heeft de Performance Motor Oil-lijn onlangs uitgebreid met twee nieuwe lage-viscositeitsoliën, waardoor het aanbod nu meer dan 99 procent van het Nederlandse wagenpark dekt. De nieuwe Comma Voltech 0W-30 volsynthetische olie is leverbaar in vijfliterverpakkingen en de Comma Pro-NRG 0W-20 in vierliterverpakkingen. Met deze nieuwe oliën zijn er in Nederland 153.500 toepassingen bij gekomen, verdeeld over meerdere fabrikanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *