Vakbeurs Gorinchem breekt bezoekersrecord

Autoprofessioneel 2011 in Gorinchem is afgesloten met een record aantal bezoekers. De derde beursdag heeft in totaal 6.317 mensen weten te trekken. Dat zijn er 1.103 meer dan dezelfde dag in 2010. Het totaalbezoek aan de beurs over drie dagen komt daarmee op 18.516, een absoluut record voor de organisatie en ook meer dan ooit is gehaald in Hardenberg.

Alle drie de dagen kenden een forse plus ten opzichte van vorig jaar. Beurmanager Geert Huising is meer dan blij met deze bezoekersaantallen en de fijne reacties van zowel de beursbezoekers als de -exposanten. "Op Autoprof-gebied is dit de drukst bezochte beurs ooit. We hebben het nog nooit voor elkaar gekregen om op één dag meer dan zevenduizend man binnen te krijgen. Deze verwachting hebben we ook niet gehad, aangezien de voorgaande jaren de aantallen steeds op hetzelfde niveau lagen", aldus Huising.

De grote toestroom van mensen zorgde wel voor een aantal logistieke uitdagingen voor de beursorganisatie, laat de beursmanager weten. "Dit betreft voornamelijk gebrek aan parkeerruimte. Daarom hebben we op de derde dag een extra parkeerplaats in de regio erbij genomen. Met toerbussen zijn we gaan pendelen naar de beurshal en dit leverde minder verkeersdrukte op rondom Evenementenhal Gorinchem."

Na drie dagen zit het er voor Huising en zijn team weer op en bereidt men zich voor op de vakbeurs in Hardenberg. "Je werkt er een half jaar naartoe en dan is het drie dagen feest. Als het opruimen en afbreken op donderdagavond begint,dan doet dat wel wat met je. Jammer dat het alweer voorbij is."

De organisatie is trots op het nieuwe bezoekersrecord, maar blijft realistisch over de toekomst. Huizing zegt hierover: "Uiteindelijk wordt het maximum aan de hoge bezoekersaantallen wel een keer bereikt. Ook voor Hardenberg zijn we hier reëel in en hebben we niet de verwachting dat deze beurs nieuwe records gaat zetten. Zolang het goed bezocht is en de exposanten tevreden zijn, dan zijn wij dat ook. We sturen niet alleen aan op aantallen."

Hieronder de bezoekcijfers van 2011 op een rij.

Dag 1: 4.763 (plus 519)
Dag 2: 7.436 (plus 1.301)
Dag 3: 6.317 (plus 1.103)
Totaal: 18.516

Autoprofessioneel in Hardenberg is van 18 tot en met 20 oktober. Een maand later is er Transport Venray. Deze vakbeurs voor de automotive- en bedrijfswagenbranche is van 15 tot en met 17 november.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *