VOC ontvangt Keurmerk Examenleverancier

Vakopleiding Carrosseriebedrijf VOC heeft het Keurmerk Examenleverancier ontvangen van Excenter, de vereniging van exameninstellingen. Daarmee is VOC een van de tien instellingen in Nederland die het Keurmerk kreeg voor het uitvoeren van Mbo examens.

Voor het toekennen van het Keurmerk werkt Excenter samen met onafhankelijk certificeringsinstituut Kiwa. Kiwa beoordeelt door middel van audits of alle producten en diensten voldoen aan de standaarden die zijn vastgelegd in het Keurmerk Examenleverancier. Dit doen de inhoudsauditoren van Kiwa in samenspraak met toetstechnische auditoren uit de sectoren. Het Keurmerk Examenleveranciers wordt alleen afgegeven als aan 100 procent van de gestelde eisen is voldaan. Na toekenning is het Keurmerk drie jaar geldig.

Met dit Keurmerk hebben ROC’s zekerheid over de kwaliteit van de examens. Daarnaast hanteert de Inspectie een steekproef, terwijl voor het Keurmerk álle examens worden beoordeeld. Voor ROC’s is zekerheid over de examenkwaliteit van het grootste belang. Maar ook voor VOC is het belangrijk dat de scholen vertrouwen hebben in die kwaliteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *