Volkswagen Golf Trekauto van het Jaar 2015

De Volkswagen Golf Sportsvan is door het ANWB-kampeermagazine de Kampeer en Caravan Kampioen bekroond als de Trekauto van het Jaar 2015. Volgens de jury oogt de auto lekker ‘dik’ en is het interieur fraai verzorgd. De 1.4 TSI-motor in combinatie met de snel schakelende DSG-bak heeft ook een streepje voor. Vorig jaar won de Peugeot 308.

De deelnemende auto’s zijn verdeeld over vijf verschillende klassen. In de A-klasse wint de Opel Corso. Winnaar van de B-klasse is de Peugeot 308 SW. De Ford Mondeo Wagon blijkt de beste in de C-klasse. In de SUV-klasse eindigt Ford Kuga als eerste en bij de MPV’s de Volkswagen Golf Sportsvan, tevens de overall-winnaar van de verkiezing.

Elke auto is door twee onafhankelijk van elkaar opererende jury’s beoordeeld. De ene test de vakantiegeschiktheid van de auto. Deze jury test onder andere het zitcomfort, de bagageruimte op inhoud en vorm met een standaard kampeeruitrusting en het gebruiksgemak van de trekhaak.

De andere juryleden gebruiken de testbaan van DAF voor stabiliteitsproeven, acceleratiemetingen en het bedwingen van diverse hellingen. Elke auto trekt een caravan, waarvan de belading in overeenstemming is gebracht met de daarvoor geldende ANWB-normen.

KCK Trekauto van het Jaar 2015

[responsive-video identifier=”AxWs2ehJnRI”]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *