Webinar over modernisering apk

De RDW verzorgt vanavond een webinar over de veranderingen per 1 april 2017 in de apk. De bijpraatsessie op het web begint om 19.00 uur, duurt 1 uur en is gratis toegankelijk. Aanmelden is verplicht.

De wijzigingen beogen met ingang van volgende maand het systeem eenduidiger en rechtvaardiger te maken. Met als achterliggende doel de kwaliteit van de apk in Nederland verder te verbeteren. Behalve over de feitelijke wijzigingen informeert de online toelichting vanavond ook over risicogestuurd toezicht, het verdwijnen van de cusumklassen, de nieuwe bonus/malus-toekenning, de locatie voor beheer van RDW-gegevens en de veranderingen bij de bevoegdheidsverlenging apk-keurmeester. Deelnemers kunnen live vragen stellen, die gedurende het webinar beantwoord worden. De presentatie is in handen van Martin Oppers (vertegenwoordiger keurmeesters in  Stichting Overlegorgaan APK) en André Nijboer (manager APK Steekproeforganisatie RDW). Het webinar wordt gehost door Judith de Bruijn.  

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †