Zomerband tot 40 euro goedkoper

Zomerbanden worden goedkoper. Dat kan zomaar 40 euro per band schelen. Dat blijkt uit de zomerbandentest die de Anwb samen met haar zusterclubs heeft uitgevoerd. Het grote aanbod van banden op internet werkt in het voordeel van de consument.

De Anwb vergeleek zeventien verschillende merken in de bandenmaat 195/65 R15V (middenklasse auto’s). Een paar jaar geleden telde de autobezitter daar nog 125 euro voor een band neer. Nu is de gemiddelde aanschafprijs 85 euro. In de categorie 175/65/R14 T (Ford Fiesta, Fiat 500) werden zestien bandenmerken getest. Daar werd een gemiddelde prijsdaling genoteerd van 17,50 euro: van 90 euro naar 72,50 euro per band.

De test wijst verder uit dat de kwaliteit van de band op peil blijft. Ook heeft de autobezitter  een ruime keuze aan veilige banden. In de bandenmaat 175/65/R14 T krijgen van de zestien geteste exemplaren er zes vier sterren (goed). Nog eens zes banden krijgen drie sterren (voldoende). Bij bandenmaat 195/65 R15V halen van de zeventien beproefde banden er zeven vier sterren (goed) en acht drie sterren (voldoende).

Alle testresultaten staan op www.anwb.nl/zomerbandentest. Daar is ook te vinden hoe er wordt getest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.