De zwaarste, de snelste, de oudste

Het online platform Finnik, dat als onderdeel van VWE beschikt over een schat aan voertuiginformatie, heeft enkele opvallende verschijningen op de Nederlandse wegen bij elkaar gezet. Hieronder de zwaarste, de snelste, de oudste en de lichtste auto.

Om met die laatste categorie te beginnen: dat is niet de overbekende 2CV, die 556 kilogram weegt, maar de NSU Prinz, die net 6 kilogram lichter is. Het zwaarste model auto in Nederland is de Hummer H2, met een gemiddeld gewicht van 3108 kilogram. Er is een exemplaar dat zelfs 5140 kilogram weegt.

De snelste

De snelste auto in Nederland op kenteken is een Bugatti Chiron, die in april 2017 nieuw is afgeleverd. Deze auto heeft een motor van 1500 pk, een topsnelheid van 450 kilometer per uur en sprint in 2,5 seconden van 0 tot 100.

De oudste

De oudste auto met een geldig Nederlands kenteken komt uit 1894 en is een Benz Velo. De auto is geïmporteerd in 1996. Volgens verschillende bronnen is deze auto ouder dan de eerste auto die op Nederlandse bodem een wiel aan de grond heeft gezet.

Trouwste eigenaar

De auto die het langst in het bezit van één en dezelfde eigenaar is, is een Skoda Popular uit 1935. Die staat al sinds 1953 bij zijn huidige eigenaar, terwijl een Volkswagen Transporter Kombi sinds 2000 maar liefst 115 keer van eigenaar is gewisseld. Sommige particuliere eigenaren hebben dit busje slechts een paar dagen tot een paar weken in bezit gehad. “Bijzonder dat het busje met zo’n eigenaarshistorie toch steeds weer verkocht wordt”, zegt Thomas Edens, directeur van Finnik. “Als je een tweedehands auto wilt kopen, check je altijd het aantal eigenaren. Vooral als een auto snel van eigenaar wisselt, is dat reden tot nader onderzoek.” Een overzicht van alle top-10 lijstjes waarop dit bericht is gebaseerd is te vinden op de website van Finnik.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2977 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters