bekeken: 1882 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,65)

Amsterdam gevaarlijke autostad

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 15 augustus 2016, 10:17

Leestijd: < 1 minuut

Amsterdam blijkt de gevaarlijkste stad om je auto te parkeren. Ruim 14 procent van de autodiefstallen vindt plaats in de hoofdstad, zo blijkt uit onderzoek van leasemaatschappij Alphabet.

Na Amsterdam volgt Rotterdam, waar ruim zeven procent van de diefstallen wordt gepleegd, terwijl Den Haag op de derde plaats staat met drie procent.

Bijna 70 procent van alle gestolen auto’s wordt overigens niet teruggevonden. Een jaar eerder was dat nog 81 procent. “Veel auto’s worden het land uit gereden waardoor het voor de politie haast onmogelijk is om de dieven te pakken”, aldus Simon Corsel, manager corporate communicatie & PR van Alphabet.

Wat betreft inbraken blijken vrouwelijke bestuurders iets vaker de pineut dan mannelijke. Vooral BMW-, Volkswagen- en Audirijders hebben pech, bij deze automerken wordt het meest ingebroken, waarbij BMW het meest favoriet is onder dieven. Bij merken zoals KIA en Hyundai wordt het minst vaak inbraken.

De meest voorkomende schade bij inbraak behelst de zijruiten, die veelal worden ingeslagen om het navigatiesysteem, het stuur of de airbags te stelen.

Tags: , ,

Nieuwe directeur…Stolk nu officieel directeur…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties