bekeken: 690 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Automakers: 300 miljard voor elektrische auto

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 21 januari 2019, 10:57

Leestijd: 1 minuut

Autofabrikanten wereldwijd steken de komende vijf tot tien jaar samen minimaal driehonderd miljard dollar in de ontwikkeling en aanschaf van elektrische voertuigen en bijbehorende accu’s. Dat meldt nieuwsorganisatie Reuters op basis van eigen analyse.

Van dat bedrag is meer dan 45 procent geoormerkt voor toepassing in China, waar de overheid op tal van manieren de productie en verkoop van EV’s stimuleert.

Toeleveranciers

De analyse is gebaseerd op gegevens die automakers in de afgelopen twee jaar bekend hebben gemaakt. De actuele investeringen zullen waarschijnlijk inmiddels een stuk hoger liggen, schat Reuters in. Niet opgenomen in het totaal van driehonderd miljard dollar zijn aanverwante bedragen voor accutechnologie bij toeleveranciers, techbedrijven en ondernemingen in andere takken, zoals de ruimtevaart, elektronica en telecommunicatie.

Kostprijs

De investeringen door autofabrikanten zijn het resultaat van milieuzorgen en overheidsbeleid. Een andere stimulans om te investeren in elektrisch rijden is volgens Reuters dat de kostprijs van accu’s inmiddels sterk is verbeterd, evenals de actieradius en de laadtijd. Overigens is het gezamenlijk geplande totaalbedrag groter dan de economieën van Egypte en Chili.

Geplande investeringen (in miljarden dollars, bron: Reuters)

Duitsland 139,5
China 57
VS 39
Japan 24.3
Zuid-Korea 20
Frankrijk 10.8
India 6.4
Verenigd Koninkrijk 2.3

Tags: , , , ,

Dongel ANWB voorspelt…Renault-dealer ABD weer nummer…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties