bekeken: 1648 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

Autoserviceketen beticht van onnodige reparaties

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 21 juli 2017, 15:33

Leestijd: 1 minuut

Het Britse Servicing Stop, een online netwerk waarbij 1500 autobedrijven zijn aangesloten, is deze week door het BBC-programma Watchdog ervan beticht onnodige reparaties uit te voeren. Ook de gehanteerde tarieven zouden volgens het programma niet conform de gewekte verwachtingen zijn.

In de vaste rubriek Rogue Traders (vrij vertaald: ‘handelaren met weinig scrupules’) zet Watchdog ditmaal een geprepareerde auto in. Bij Servicing Stop blijkt dat het personeel de (bewust te lage) bandenspanning niet controleert maar wel de klant een vers luchtfilter aansmeert. Op diens specifieke vraag of dit haast heeft, krijgt de klant te horen dat pech dreigt als het niet gebeurt. Vervolgens wordt een tarief gehanteerd dat hoger is dan bij het merkkanaal.

Handboek

Rogue Traders laat het er niet bij zitten en achterhaalt via het personeelshandboek de werkwijze van Servicing Stop. In dat handboek signaleert een advocaat namens het tv-programma diverse niet legale werkwijzen. Zo mag geen enkele auto de kassa bereiken zonder dat er meer gefactureerd kan worden dan waarvoor het voertuig binnenkwam. Het personeel werkt blijkens de reportage op basis van commissie en kan tarieven beïnvloeden. De verborgen camera toont een werknemer die vertelt dat Servicing Stop gestopt is met daadwerkelijke beoordelingen van de aangesloten bedrijven. Er wordt nu geselecteerd op basis van Google-zoekresultaten – want dat kost een stuk minder tijd.

Intermediair

Een jurist van Servicing Stop ontkent de aantijgingen. De 1500 aangesloten bedrijven zouden volgens de onderneming het resultaat zijn van een kritische selectieprocedure. Verder reageert de keten niet voor de camera.

Servicing Stop is een Britse intermediair voor auto-onderhoud en -reparatie, met haal- en brengservice. Het initiatief van de broers Oliver en Toby Richmond kreeg enkele jaren geleden wereldwijde aandacht via het tv-programma Dragon’s Den. Daar probeerden de broers na een korte pitch een geldinjectie los te krijgen van de aanwezige investeerders. Een van de panelleden – Deborah Meaden – stapte destijds in, maar is inmiddels niet meer verbonden aan Servicing Stop.

Tags: , ,

Minder auto’s gestolen, meer…Bandenverkoop tweede kwartaal…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties