bekeken: 894 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Bandendistributeur Fintyre koopt RS Exclusiv

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 17 december 2018, 15:53

Leestijd: 1 minuut

De Italiaans-Britse bandendistributeur The European Fintyre Distribution Ltd (EfTD) wil opnieuw een slag slaan op de Duitse vervangingsmarkt. Ditmaal is, zo meldt vakblad Gummibereifung, het oog gevallen op de groothandel RS exclusiv.

Dit in het noord-Duitse Kiel gevestigde bedrijf is meer dan 25 jaar actief met de handel in banden en velgen. Van de op handen zijnde overname zou ook de banden- en werkplaatsketen Tyrexpert deel uitmaken. Deze formule is goed voor 26 vestigingen. Gaat de transactie inderdaad door, dan neemt Fintyre binnen een tijdbestek van twaalf maanden de Duitse groothandels ‘Reifen und Autotechnik’, alsmede ‘Reifen Krieg’ over. Die laatste, tot vandaag meest recente deal, dateert van begin juli. Destijds werd tegelijk een Italiaanse bandendistributeur ingelijfd, waarmee de geconsolideerde omzet groeide naar bijna  achthonderd miljoen euro.

Geldbuidel

Fintyre is van oorsprong een Italiaanse bandendistributeur. Inclusief het overgenomen volume van Reifen Krieg klom het bedrijf afgelopen zomer naar een totaal van ongeveer tien miljoen banden. Met de geldbuidel van de Amerikaanse moeder Bain Capital is EfTD hard bezig één van de grootste, zo niet de grootste bandendistributeur voor de bandenvervangingsmarkt van Europa te worden. De groep gaf bij de acquisitie van Reifen Krieg al aan dat verdere overnames in het verschiet liggen. Of ook partijen in de Benelux op de verlanglijst staan is onbekend.

Tags: , , ,

Afbouw aantal contracten…27 procent meer kilometers met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties