fbpx
bekeken: 1743 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,68)

Bosch en Mahle verkopen turbo-tak

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 23 januari 2017, 15:06

Leestijd: < 1 minuut

Ook al is de joint venture commercieel succesvol en zijn de perspectieven gunstig, toch willen de beide Duitse toeleveranciers Bosch en Mahle af van hun gezamenlijke turbo-tak. De in 2008 opgerichte onderneming bevat volgens de eigenaren onvoldoende schaal in de huidige markt.

Om die reden zijn Bosch en Mahle op zoek naar een koper, melden Duitse media. De kans op een deal wordt door de toeleveranciers als groot ingeschat, gezien de achterliggende groei en de verwachte toekomstige aanwas op de markt voor autoturbo’s. De trend van downsizing was de voorbije jaren een sterke aanjager; de steeds strengere normen voor emissie zullen de vaart er zeer waarschijnlijk inhouden, stellen marktexperts.

Productie van grote aantallen en de daarmee gecreëerde schaalgrootte zijn een belangrijk voordeel om de concurrentie te kunnen aangaan. De orderportefeuille van Bosch Mahle Turbo Systems is weliswaar mooi gevuld en de groeicijfers bovengemiddeld, dankzij orders van gerenommeerde klanten van naam, toch is het op de lange termijn onvoldoende, stelt de divisie Mobility Solutions  van Bosch. Vergeleken met de nog veel grotere concurrenten is de huidige afzet ontoereikend. Om echt een vuist te kunnen maken, zijn fikse investeringen nodig. De twee moederbedrijven zeggen de financiële middelen te willen aanwenden voor andere, door hen belangrijker geachte terreinen.

Tags: , , ,

VDA-president: VW sjoemelde…Personenautodiefstal daalt 9…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties