bekeken: 577 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Bosch maakt curved display voor Touareg

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 14 november 2018, 15:13

Leestijd: 1 minuut

Dankzij Bosch krijgt de nieuwe Volkswagen Touareg iets wat tv’s in veel huiskamers al hebben: een gebogen beeldscherm.

“De dagen van het platte instrumentenpaneel zijn geteld. Met ’s werelds eerste gebogen instrumentcluster opent Bosch een nieuwe dimensie voor autobestuurders”, zegt Steffen Berns namens Bosch.

Keuze

Met het gebogen instrumentenpaneel vervangt Volkswagen de analoge weergavetechnologie achter het stuur door een vrij configureerbaar gebogen scherm met hoge resolutie. De bestuurder kan zelf bepalen welke functies hij op het scherm wil zien. Naar wens kunnen op het scherm navigatiekaarten groot worden weergegeven, bestuurdersinformatie, of de status van de assistentiesystemen. Het scherm reflecteert daarbij veel minder licht dan het oude, analoge scherm.

Gebogen

Een gebogen scherm is voor het oog veel prettiger kijken dan een plat scherm, legt Bosch uit. “De kromming van het scherm bootst de natuurlijke kromming van het menselijk oog na. Als gevolg hiervan kan de bestuurder veel beter indicatielampjes en waarschuwingssignalen detecteren, zelfs aan de rand van het scherm. Chauffeurs profiteren van gebogen instrumentclusters op het gebied van veiligheid en gemak. Tegelijkertijd biedt dit type display autofabrikanten meer vrijheid en meer ruimte in het ontwerp van de cockpit”, zegt Berns.

Tags: , , ,

Stern ontevreden over…Bovag steekt Stern hart onder…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties