bekeken: 1967 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Bovag wil praten, maar zaterdag = werkdag

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 25 oktober 2018, 16:02

Leestijd: 1 minuut

In een vandaag verstuurde uitnodiging roept Bovag de vakbonden op wederom aan tafel te schuiven over de nieuwe cao Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven (MvT).

Op voorhand zegt de brancheorganisatie dat inroosteren van de zaterdag als gewone werkdag, zonder toeslag – tot nu toe hét pijnpunt voor de bonden – deel moet gaan uitmaken van de cao. Eerder deze maand liepen de onderhandelingen voor de vierde keer spaak op dit element.

In het schrijven vraagt Fedde Monsma (Werkgeverszaken Bovag) de bonden “nadrukkelijk” om voorstellen, zodat de zaterdag als gewone werkdag “in de toekomst” kan worden opgenomen in de cao MvT. Bovag wil die voorwaarde “vanaf nu in substantiële stappen realiseren”, schrijft Monsma.

Pappadag

Hij herhaalt de argumenten van de werkgevers: klanten zouden in toenemende mate vragen om ruimere reparatie- en onderhoudsmogelijkheden, er zouden genoeg monteurs zijn die juist graag in het weekend sleutelen (zodat doordeweeks een gewenste ‘pappadag’ opgenomen kan worden); in andere mobiliteitssectoren (autoverkoop, tweewielerbedrijven) is de zaterdag al geruime tijd een werkdag.

Of de vakbonden de uitnodiging aannemen (en wanneer het vervolggesprek dan zou plaatsvinden) is nog niet bekend.

Tags: , , , ,

Aumacon: sterke concentratie…Recordomzet LKQ in derde…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties