bekeken: 640 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Calsonic en Magneti Marelli samen ‘Marelli’

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 13 mei 2019, 14:53

Leestijd: 1 minuut

Toeleveranciers Calsonic Kansei en Magneti Marelli gaan wereldwijd opereren onder de merknaam Marelli. De stap markeert de integratie van beide ondernemingen en moet Marelli nog sterker profileren.

marelli_logo_vert_cmyk-1Onder de gezamenlijke nieuwe naam opereren 170 bedrijfslocaties en R&D centers in Europa, de VS, Zuid-Amerika en Azië. Beda Bolzenius, ceo van Marelli: “Ons doel is om op het rijke verleden van beide ondernemingen een toonaangevende toeleverancier te maken, waarop onze medewerkers en klanten trots kunnen zijn.”

Merkwaarde

Hoewel in oktober vorig jaar Calsonic Kansei de overname van Magneti Marelli aankondigde, is de naamkeuze anders uitgevallen. Daaraan is volgens Bolzenius een hoop analyse aan vooraf gegaan. “Ofschoon Calsonic Kansei sterk aanwezig is in Azië en Japan, zijn op mondiaal niveau de merkbekendheid en merkwaarde van Magneti Marelli groter. Het is van belang om aan die naam vast te houden, maar wel op een manier die fris is en herkenbaar voor wereldwijde klanten. Ook moet de kwaliteit waarom we bekend staan erin worden weerspiegeld.”

Logo

De komende tijd zullen de nieuwe merknaam en het logo gaan verschijnen op de producten. Het beeldmerk beoogt een ode te brengen aan de wederzijdse, langjarige geschiedenis van innovatie. Om die reden zijn de kleuren gebruikt van zowel Calsonic Kansei (lichtblauw) als van Magneti Marelli (donkerblauw). De vorm duidt volgens beide partners op ontwikkeling van nieuwe producten en technische kennis. Twee naar boven wijzende pijlen symboliseren ‘vooruitgang’ en ‘toekomst’. Beide ondernemingen samen hebben 62.000 mensen in dienst. 

Tags: , , ,

Ten Buuren voorzitter binnen…Ponooc (Pon) in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties