bekeken: 617 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Carlos Ghosn voor rechter

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 9 januari 2019, 08:53

Leestijd: 1 minuut

Binnenkort zal Renault-topman en ex-topman van Nissan, Carlos Ghosn, voor het eerst voor de rechter verschijnen om zich te verdedigen tegen de aanklachten rondom belastingontduiking en wellicht zelfs ondernemingsfraude. Dan kan hij ook in het openbaar een verklaring afgeven, iets wat hem door de Japanse autoriteiten tot nu toe onmogelijk werd gemaakt.

ghosnGisteren meldde de Financial Times dat zijn twee naaste medewerkers José Muñoz en Arun Bajaj door Nissan met onbepaald verlof zijn gestuurd. De politie heeft van Bajaj bovendien het paspoort ingenomen. Volgens de politie werken beide mannen mee in het onderzoek. Dat is slecht nieuws voor de gevallen topmanager, want beide heren weten ongetwijfeld van de hoed en de rand.

Borg

Ghosn werd in november 2018 opgepakt en blijft voorlopig nog de gast van de politie in Tokyo. Pogingen van zijn advocaten om hem op borg vrij te krijgen mislukten tot nu toe. Afgelopen week werd door de rechter de detentie van Ghosn zelfs met vijftig dagen verlengd.

Inmiddels worden ook bij bij Renault, dat voorlopig officieel achter Ghosn blijft staan, bepaalde transacties van Ghosn tegen het licht gehouden.

Tags: ,

Autofabrikanten concurreren…Nissan breidt accucapaciteit…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties