bekeken: 2270 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Coating beschermt autoruit tegen steenslag

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 2 februari 2018, 15:32

Leestijd: < 1 minuut

Nnocoatings uit het Brabantse Oosterhout brengt sinds een in de VS ontwikkelde coating op de markt die autoruiten zou versterken en beter bestand maken tegen steenslag. Toon Sanders is aangesteld als agent voor de Europese markt.

De nanocoating is ontwikkeld door het Amerikaanse C-Bond Systems, in samenwerking met de Rice University in Houston.

Om de werking aan te tonen, deed de fabrikant vorig jaar een test bij een autoverhuurder op de luchthaven van Denver. Hier werden 3.325 auto’s voorzien van de coating en vond vijf maanden lang registratie van de ruitschades plaats. Voorheen werd op de verhuurvloot in dezelfde periode bij 72 procent van de auto’s een ruitreparatie uitgevoerd en was bij 16 procent vervanging noodzakelijk. Nadat de coating was aangebracht, zouden de cijfers 16, respectievelijk 6 procent zijn. In de VS krijgen gebruikers die alsnog binnen een jaar ruitschade lijden hun aanschafbedrag retour.

Geen training

Nnocoatings verkoopt niet aan particulieren en heeft inmiddels contact gelegd met restauratiebedrijven, fleetowners, garageformules en leasemaatschappijen. Sanders hoopt ook schadeketens, OEM’s (zoals touringcarbouwer VDL) en de campermarkt te interesseren. Vanuit de hoek van ruitschadeherstel is inmiddels al belangstelling getoond. Het middel is binnen circa drie e minuten op te brengen en vergt geen training of apparatuur. “Ook iemand met twee linkerhanden kan het.” De inkoopprijs per behandeling hangt af van de afgenomen hoeveelheid. Desgewenst kan Nnocoatings zorgen voor installateurs die grote afnemers bedienen.

Tags: , , ,

Occasionverkopen januari +7,4…Oprichter koopt failliet…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties