Apk-herinnering app James Helpt

De sinds november vorig jaar actieve app ‘James helpt’ bevat nu ook een herinnering aan de komende apk. Ook krijgt de automobilist gemeld dat er een terugroepactie is en hulp bij een brandend dashboardlampje.

James Helpt is een digitale vraagbaak met experts die vragen over de auto beantwoorden. Ook kan de app zelf offertes opvragen, doorverwijzen naar het beste onderhoudsbedrijf of naar de beste banden- glas- of schadespecialist in de buurt. Daarnaast wordt de onderhoudshistorie bijgehouden.

APK-datum

Om automobilisten te helpen met onderhoud stuurt de app nu ook een bericht om ze te herinneren aan de apk-datum. Indien gewenst kan ook direct een keuringsafspraak gemaakt worden bij een garage in de buurt. Een andere nieuwe functie is de recall-waarschuwing. Ook het waarom van de terugroepactie en de mogelijke gevolgen worden vermeld. Ten slotte kan de gebruiker voortaan de betekenis van een lampje opzoeken en advies krijgen wat te doen. Mochten er toch nog vragen zijn, dan kan direct een chat gestart worden met de helpdesk. Op 25 april vindt bij Automotive Insiders een themamiddag over de apk II plaats. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †