Dekra verwacht omzetgroei van 5 procent

Het toenemend belang van cyberveiligheid weerspiegelt zich niet alleen in de oprichting van een nieuw testcentrum door het Zweedse staatsconcern Rise, maar blijkt ook uit de verwachte jaaromzet van certificeringsinstituut Dekra van zo’n 3,7 miljard euro, bijna 5 procent meer dan vorig jaar.

“Dankzij onze sterke marktpositie en de aanhoudende trend naar meer veiligheid, beveiliging en duurzaamheid, blijven we op onze groeidoelstelling”, zegt Stan Zurkiewicz, ceo van Dekra en voorzitter van de raad van bestuur.

De focus van Dekra ligt op het benutten van groeimogelijkheden op gebieden met een groot toekomstpotentieel, zoals toekomstige mobiliteit, cyberbeveiliging en duurzaamheid. Een specifiek aandachtsgebied voor Zurkiewicz is het creëren van een waterstofeconomie. “Als we de transitie naar een op waterstof gebaseerde toekomst willen versnellen, zullen we de investeringen in de waterstofinfrastructuur moeten opvoeren en een alomvattend regelgevend kader moeten opzetten om een ​​veilige acceptatie van de technologie te verzekeren. Dan kan groene waterstof dankzij het brede scala aan mogelijke toepassingen een sleutelrol spelen in de strijd tegen klimaatverandering.”

Dienstverlening

De CEO van Dekra streeft er ook naar om de digitale transformatie van Dekra’s dienstenportfolio te realiseren, waarbij de behoeften van de klant centraal staan. Zo wordt de expertorganisatie de wereldwijde partner voor een veilige, zekere en duurzame wereld.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3841 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *