Gouden RAI Wiel voor Fastned

Fastned heeft tijdens het jaarlijkse RAI Mobiliteitsdiner het Gouden RAI Wiel 2019 ontvangen uit handen van staatssecretaris Van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Fastned ontving de onderscheiding voor zijn bijdrage om elektrisch rijden in Nederland te stimuleren.

RAI Vereniging stelt dat snelladen de komende jaren en decennia belangrijk blijft om elektrisch rijden succesvol te laten zijn voor alle categorieën autorijders. Het maakt langere reizen mogelijk. Het Comité van Aanbeveling is ervan overtuigd dat Fastned ook bij het oplossen van al die problemen rond elektrisch rijden een rol zal spelen, zoals ze dat ook hebben gedaan bij de start van elektrisch rijden in Nederland. Een terechte winnaar van het Gouden RAI Wiel.

Voortrekkersrol

Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned: “Het is een eer voor Fastned om het Gouden RAI Wiel te ontvangen uit handen van staatssecretaris Van Veldhoven. Rijkswaterstaat heeft in een vroeg stadium een snellaadnetwerk langs snelwegen mogelijk gemaakt. Als gevolg hiervan loopt Nederland wereldwijd voorop met snellaadinfrastructuur voor elektrisch voertuigen. Deze zomer verwacht Fastned haar honderdste station te openen. Met een Europees netwerk van snellaadstations willen wij elektrische rijders de vrijheid geven die autorijden zo leuk maakt.”

Het Gouden RAI Wiel

Het Gouden RAI Wiel is in 2003 in het leven geroepen om personen of instellingen te eren en te stimuleren, die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van verkeer en vervoer of van vervoermiddelen in brede zin. Eerdere prominenten en instellingen die de prijs in ontvangst mochten nemen waren onder andere ruimtevaarder Wubbo Ockels, Pieter van Vollenhoven, de ANWB, de afdeling Advanced Automotive Design van de TU Delft, het SWOV en het KiM.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters