bekeken: 1772 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Continental introduceert allseasonband

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 18 mei 2017, 12:34

Leestijd: 1 minuut

In navolging van Michelin en Bridgestone komt ook Continental met een allseasonband, de Allseason Contact. Dat bevestigt Continental aan Aftersales Magazine.

Continental raadt aan om zomerbanden te gebruiken in de zomer en winterbanden in de winter. De Allseason Contact kan in sommige gevallen een alternatief zijn, met name voor automobilisten in een klimaat met milde temperaturen, zonder strenge winters, die vooral in de stad rijden en slechts een beperkt aantal kilometers per jaar. De Allseason Contact draagt het Alpine-symbool met drie bergtoppen en kan dus gelden als winterband voor landen waar deze banden in winterse omstandigheden verplicht zijn.

Winter en zomer

De goede eigenschappen van de Allseason Contact in de winter dankt de band aan zijn harsen en hoge silicagehalte in het rubbermengsel. Hierdoor blijft de band ook in koude omstandigheden flexibel.

Dankzij de open schouders heeft de band in zomerse omstandigheden een goede afwatering bij aquaplaning. Stijve profielblokken met minimale lamellen geven een goede weglegging en zorgen voor goede remprestaties op droog wegdek.

De daling van de rolweerstand wordt bereikt door een geoptimaliseerde geometrie van de flank en profieldiepte, die leidt tot minder brandstofverbruik.

Tags: ,

Een op de zeven auto’s is…Vernieuwde website NTN-SNR
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties