bekeken: 982 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Dutch Car Restorers naar Bovag

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 12 januari 2018, 11:19

Leestijd: 1 minuut

De Dutch Car Restorers zijn overgestapt van Focwa naar Bovag, met medeneming van de naam. Allemaal? Nee, enkele autorestauratiebedrijven die zich altijd bij Focwa thuisvoelden, zijn Focwa-lid gebleven.

dcrZoals het restauratiebedrijf van Ben Kolvenbach uit Boven-Leeuwen. “Ik heb de service en de dienstverlening van Focwa altijd heel goed gevonden. En bij Bovag ga je onder in zo’n grote organisatie. Daar voelen wij ons helemaal niet bij thuis.”

Organisatie

Autorestauratiebedrijven vormden een vakgroep binnen de vereniging van Focwa Specialisten. Binnen deze vakgroep vormden de Dutch Car Restorers een select groepje autorestauratie- en bekleedbedrijven die toonaangevend waren in oldtimerrestauratie. Focwa laat weten dat van de 24 leden die deze vakgroep telde er 19 hebben opgezegd. Daarmee houdt de vakgroep op te bestaan als afzonderlijk bestuursorgaan binnen Focwa.

Focwa Specialisten zoekt de laatste tijd toch al steeds meer de samenwerking met Focwa Schadeherstel. Focwa garandeert dat de nog wel aangesloten restauratiebedrijven kunnen blijven rekenen op de service en belangenbehartiging van Focwa. Dit zal meer van geval tot geval bekeken worden.

Overstap

Vorig jaar besloten de vakgroepen autoruitherstel, motorfietsherstel en caravan- en camperservice bij Focwa te blijven. De vakgroepen van de autopoetsbedrijven, de bekleedbedrijven en nu dus ook de meeste autorestauratiebedrijven zijn overgestapt naar Bovag. Focwa benadrukt dat een vakgroep als geheel kan overstappen, maar dat het de bedrijven vrij staat om lid te blijven van Focwa. Zo hebben maar 38 van de 46 autopoetsbedrijven hun lidmaatschap van Focwa opgezegd. De bekleedbedrijven zijn alle vijftien, op één na, overgestapt, en van de autorestauratiebedrijven houdt Focwa er dus ook nog altijd vijf over.

Op de foto van links naar rechts: Hans Joosten, branchemanager Bovag Dutch Car Restorers, Peter Niesink, algemeen directeur Bovag en Peter Satink, kersverse voorzitter van Bovag Dutch Car Restorers.

Tags: , , ,

Extra mvo-module Duurzaam…Friese ABD winnaar verkiezing…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties