fbpx
bekeken: 2246 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Eerste brancheprijs Gouden WESP uitgereikt

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 11 december 2019, 18:25

Leestijd: < 1 minuut

Autovakmeester Dingerink (Zwolle) en Vakgarage Middelwout (Alphen a/d Rijn) hebben vandaag op het Nationaal Aftersalescongres ieder een Gouden WESP ontvangen. Deze nieuwe prijs beloont ondernemers in de autobranche die met behulp van data een opmerkelijke omzet- en resultaatgroei hebben gerealiseerd.

WESP-directeur Bas Wintjes overhandigde twee bokalen: een voor bijzondere omzetgroei in het afgelopen jaar (Middelwout, + 126.000 euro) en een voor de afgelopen vijf jaar (Dingerink, van 600.000 naar 1,5 miljoen euro). De prijzen werden in ontvangst genomen door Gert Dingerink, respectievelijk Richard Swarttouw en Hans van Middelkoop.

WESP-cijfers

WESP (We Support Performance) analyseert de resultaten van onder meer universele garagebedrijven en merkdealers. Daarbij wordt gekeken naar aspecten als de omzet uit slijtdelen, APK per artikelgroep en de resultaten per monteur. Door middel van collectieve business intelligence kunnen individuele bedrijven zich spiegelen aan de gemiddelden binnen hun segment. Aftersales Magazine belicht op basis van de WESP-cijfers trends in de bandenbranche.

Groei in omzet, omzet per monteur en factuur en efficiency is overigens geen vanzelfsprekendheid, lichtte Wintjes toe. “Wij zijn geen Harry Potter met een toverstokje. Uiteindelijk is het aan de ondernemer om de data uit WESP te vertalen in zijn dagelijks beleid.”

Tags: , , , , ,

Individueel contact, net als…Van Mossel neemt Ford Van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties