bekeken: 653 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

‘Europa, pak laadinfrastructuur aan’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 13 april 2018, 15:38

Leestijd: 1 minuut

Er wordt nog veel te weinig geïnvesteerd in de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in Europa. Dat blijkt uit een rapport van de European Environment Agency (EEA), het milieuagentschap van de Europese Unie.

ev-oplaadpunten

Aantal oplaadpunten in Nederland, september 2017.

Slechts 10 van de 28 EU-lidstaten laten initiatieven zien die uitnodigen om laadpunten te openen. De koepel van Europese autofabrikanten Acea waarschuwt dat investeringen in EV-laadinfrastructuur omhoog zullen moeten. Een reductie van de CO2-uitstoot door auto’s is immers voor een groot deel afhankelijk van een toename in de verkoop van elektrische en andere alternatief aangedreven voertuigen.

Noodzakelijk

“Voldoende laadpunten zijn vereist om mensen het vertrouwen te geven dat volledig elektrische voertuigen inderdaad een betrouwbaar alternatief zijn om mee te reizen. Ze helpen de zogenoemde laadstress weg te nemen”, aldus het rapport van de EEA.

De verkoop van elektrisch oplaadbare auto’s in Europa neemt toe. Desondanks wijst Acea erop dat het marktaandeel in Europa nog altijd laag is: 1,4 van de nieuwverkopen in de EU betreft op dit moment een elektrische auto.

Tags: , , , ,

ANWB stopt tijdelijk met…BMW opent Autonomous Driving…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties