bekeken: 3278 x
Waardeer dit artikel:
622 votes, average: 2,61 out of 5622 votes, average: 2,61 out of 5622 votes, average: 2,61 out of 5622 votes, average: 2,61 out of 5622 votes, average: 2,61 out of 5
(2,61)
(Inloggen is vereist)

Europese goedkeuring voor Qugo

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 23 september 2011, 11:06

Leestijd: 1 minuut

In maart dit jaar konden we al melden dat Autobinck startte met de verkoop van de elektrische Qugo op de Europese markt. De distributie is in handen van Elmonet, onderdeel van Autobinck Holding. De driewieler is inmiddels door RDW goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg in de EU.

Om de Qugo te laten voldoen aan alle toelatingseisen die gelden binnen het Europese voertuigreglement is een uitgebreid testprogramma uitgevoerd bij Test Centrum Lelystad (TCL) van de RDW. Jan Willem Schoenmakers, technisch directeur van Qugo-fabrikant Urban Mobility Europe en belast met de Europese wegtoelating: “De Qugo heeft hiermee als het ware examen gedaan op het hoogste niveau. Tot op het kleinste onderdeel moet alles voldoen aan de Europese norm, van dimlicht tot claxon, van de reminstallatie tot de banden.”

Niet alleen het voertuig moet op technisch gebied voldoen aan alle toelatingseisen, ook het producerende bedrijf wordt onder het vergrootglas gelegd. “Om te kunnen waarborgen dat het voertuig zijn typegoedkeuring waardig is en blijft, moet ons bedrijf voldoen aan Conformity of Production-eisen. Dit betreft een groot pakket aan eisen op het vlak van kwaliteitsbeheersing, vergelijkbaar met die waaraan een autofabrikant moet voldoen”, aldus Schoenmakers.

Nu al zijn de eerste landenimporteurs aangesteld in Frankrijk en Turkije, velen zullen op korte termijn volgen. De Europese typegoedkeuring kan nu in vele niet-Europese landen gebruikt worden voor toelating op de openbare weg, waardoor de internationalisering van de Qugo nu zeer snel kan gaan.

Tags: , , , ,

Schaduwhandel autowrakkenVerplichting roetfilter stopt?
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties