fbpx
bekeken: 1923 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Fiat geeft 5 jaar garantie ongeacht kilometers

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 25 januari 2019, 13:12

Leestijd: < 1 minuut

Fiat geeft vanaf nu standaard vijf jaar garantie op iedere door een officiële Fiat-dealer in Nederland nieuw verkochte Fiat. De deal kent geen kilometerbeperking en bestaat uit twee jaar fabrieksgarantie met drie jaar aanvullende garantie van Mopar Vehicle Protection.

fiat-garantie2Mopar is de afdeling van FCA Netherlands B.V. die zich bezighoudt met de levering van originele onderdelen, accessoires, services en customer care. Mocht in de periode van vijf jaar toch onverwachts iets onderweg in Europa gebeuren, dan ontvangt de Fiat-klant pechhulp. Die wordt geleverd door de ANWB.

Restwaarde

De garantieperiode gaat in op de registratiedatum en zorgt volgens Fiat voor lagere gebruikskosten en een hogere restwaarde. Wisselt het voertuig in de eerste vijf jaar van eigenaar, dan gaat de garantie mee. Onderdelen die onbruikbaar of inefficiënt blijken wegens fabricagedefecten worden gratis vervangen door originele Fiat-onderdelen.

 

Slijtage

Minder ruimhartig is de fabrikant met onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage. Uitgezonderd van de garantie zijn hier: banden, velgen/wieldeksels, ontstekingsbougies/voorgloeibougies, koppelingsplaten, koppelingsmechanisme, remschijven en remblokken, ruitenwisserbladen, achterruitwisser/koplampwisser, achterste remschoenen, remtrommels, accessoireriem (behalve de distributieriem), schokdempers, lampen (binnen-en buitenverlichting), batterij, zekeringen, alle uitlaatpijpen (behalve het systeem van emissiebeperkende katalysator en roetfilter), smeermiddelen, filters, wieluitlijning, afdichtingen, wielen, cilinderslot en sleutels, handgrepen, scharnieren, verlichting en kunststof onderdelen, lampen, verf, ramen, ruitenwisserbladen, deur- en ruitdichtingen (behalve het open dak), interieurbekledingen en stoffen van deuren, zittingen, tapijten, drempelbekleding en motorkapbekleding.

Schade

Uitgesloten is verder schade door ongevallen, brand en/of diefstal, krassen, chemische schade en schade als gevolg van niet originele onderdelen. Voorwaarde voor aanspraak op garantie is dat de onderhoudsbeurten, zoals voorgeschreven door de fabrikant en beschreven in het instructieboek, zijn uitgevoerd en gecertificeerd door degene die de werkzaamheden heeft verricht.

Tags: , , , , , ,

Hyundai wil meer samenwerking…Raymond Crezee partner bij…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties