bekeken: 1105 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

Focus Audi op zelfrijdende auto

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 20 maart 2017, 15:57

Leestijd: 1 minuut

Als hoofdontwikkelaar binnen de Volkswagen Group wil Audi stappen zetten met technologie voor zelfrijdende auto’s. Een nieuw opgerichte dochteronderneming – Autonomous Intelligent Driving – werkt aan een systeem voor zelfrijdende auto’s in steden.

De technologie kan worden verwerkt in modellen van uiteenlopende merken. Ook is ze een belangrijk onderdeel van de mobiliteitsdiensten voor de toekomst, waaronder robottaxi’s. Tegelijkertijd vervolgt Audi de ontwikkeling van assistentiesystemen en technologie voor autonoom rijden voor andere verkeerssituaties, zoals snelwegen en buitenwegen.

In de nieuwe, dit jaar te lanceren Audi A8 kunnen klanten voor het eerst gebruikmaken van Level 3 geautomatiseerde rijfuncties in files bij snelheden tot 60 km/u. Verder verwacht het merk tot 2020 drie batterij-elektrische auto’s te lanceren, om daarna aanvullende modelseries van elektroaandrijving te voorzien.

Tags: , , ,

Eurol introduceert twee…Michelin levert banden voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties