bekeken: 851 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Handelsmissie prijst BYD als investeerder

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 12 april 2018, 08:57

Leestijd: 1 minuut

Batterij-, bussen- en autofabrikant BYD is een van de vijf bedrijven die door de uitreiking van een award erkenning hebben gekregen als de vijf belangrijkste Chinese investeerders in Nederland.

bydDe uitreiking vond plaats tijdens een handelsdiner in Guangzhou tijdens het bezoek van een Nederlandse handelsdelegatie aan China. De missie staat onder leiding van premier Mark Rutte (foto, tweede van rechts). De prijs werd uitgereikt aan algemeen directeur Isbrand Ho (foto, vierde van rechts) van BYD door Jeroen Nijland (foto, uiterst links) namens het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA).

Bussen

BYD is opgericht in 1995 en heeft in 1998 zijn Europese hoofdkantoor gevestigd in Rotterdam. In de twintig jaar dat BYD vertegenwoordigd is in Nederland heeft het enkele klinkende successen behaald. Zo werd in 2013 de tender gewonnen om elektrische bussen te mogen leveren aan Schiermonnikoog. In 2015 leverde BYD bovendien 35 speciaal voor Schiphol gebouwde elektrische bussen. Begin dit jaar leverde BYD bovendien twee volledig elektrische, gelede bussen aan de Noorse busmaatschappij Nobina.

Elektrische auto

Behalve als busfabrikant timmert BYD aan de weg als fabrikant van elektrische auto’s, in het bijzonder de e6. Volgens cijfers van RAI Vereniging werden er in Nederland tot 2017 jaarlijks nog geen tien van in Nederland verkocht. Voor 2018 staat de teller nu al op zeventien.

Tags: , , ,

CBS: Bestelautopark veroudert…Juridische stappen familie…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties