bekeken: 1935 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

‘Het TT Museum móest er gewoon komen’

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 17 maart 2017, 08:48

Leestijd: 4 minuten

‘Mr. TT’ Jaap Timmer en Leo Fransen, directeur Innovam en groot TT-liefhebber, besloten de handen ineen te slaan om hun wensdroom te verwezenlijken: de oprichting van het TT Museum in – waar anders – Assen. Het museum is er nog niet, maar de voorbereidingen zijn al een tijd in volle gang. “De TT is een onderdeel van het Nederlands cultureel erfgoed geworden en zo’n stuk cultuurhistorie verdient gewoonweg zijn eigen plek.”

De fotoreportage van Mike Raanhuis met TT-icoon Jaap Timmer en de mede-initiatiefnemer achter het TT Museum, Leo Fransen, is exclusief toegankelijk voor lezers met een Aftersales Plus account.
Log in met uw gegevens of vraag een gratis account aan door op de registreer-knop te klikken.


Tags: , , , , , , , , ,

REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Roel Hindriks: 8 augustus 2017 om 10:39

Dit plan verdient maximale steun. Ik zeg dat vanuit mijn hart omdat de aanduiding “TT” mij meteen bij het lezen van het bericht zoveel mooie herinneringen oplevert. Als 3-jarig mannetje was ik (in 1947) met mijn vader al in het rennerskwartier en zat ik op de tank van de Triumph van Drikus Veer. Mijn vader, geboren in Assen heeft vanaf de eerste TT in Rolde in 1925 alle races bezocht totaan 1990, laatste 10 jaar steeds op uitnodiging van Jaap Timmer. Ikzelf heb vanaf mijn 9e jaar een jaar of tien de races vanaf de hoofdtribune gevolgd, het eerste jaar nog op het oude circuit (weinig doorkomsten). De overgang van 1-cilinder Norton’s naar de huilende Moto Guzzi’s en Gilera’s komen zo maar weer in mijn gedachten op. Kortom: geweldig als het museum er komt en daar dan weer de stem van Piet Nortier te horen zal zijn, terwijl ik het enthousiste commentaar van Jaap Timmer natuurlijk ook niet gemakkelijk zal vergeten. Succes mannen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties