bekeken: 1093 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

Kentekenloket introduceert ‘Veilig Betalen’

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 17 juli 2017, 11:57

Leestijd: 1 minuut

Kentekenloket, onderdeel van PartsPoint Group, introduceert de dienst ‘Veilig Betalen’. Consumenten kunnen er onderling, zonder contant geld, bedragen mee overboeken bij het overschrijven van het kenteken.

De dienst speelt in op het gevoel van onzekerheid bij veel particulieren wanneer zij een groot bedrag moeten overmaken wegens de aanschaf van een auto. Contant geld meenemen of vooraf overboeken naar een andere particulier voedt het gevoel van onveiligheid. Bij de autobedrijven die zijn aangesloten bij Kentekenloket kan de transactie voortaan “honderd procent” veilig gebeuren.

Code

Met ‘Veilig Betalen’ maakt de koper het aankoopbedrag van maximaal vijftienduizend euro via iDEAL over naar een veilige tussenrekening van Kentekenloket. De kopende en verkopende consumenten ontvangen daarna elk de helft van een code. Zodra het Kentekenloket het kenteken bij de RDW overschrijft en de tenaamstelling uitvoert, wordt de code samengevoegd. Daarmee staat de auto op naam van de koper, is de verkoper direct betaald en de transactie afgerond. De kosten bedragen tien euro per transactie: vijf ervan gaat naar het autobedrijf, de rest naar de organisatie Kentekenloket.

Deelnemers

Er zijn inmiddels bijna zevenhonderd Kentekenloketten in Nederland. Over twee tot drie jaar zal dat aantal naar verwachting uitkomen op duizend deelnemende autobedrijven. Intern is geen harde deadline gesteld voor die hoeveelheid deelnemers gesteld, zegt Frank Weghorst, manager trade marketing bij Parts Point Services. “Wat voor ons zwaarder weegt, is dat we met dat aantal prima voldoen aan de eis van de RDW om een landelijke dekking te hebben.”

Momenteel groeit het Kentekenloket-bestand met gemiddeld drie à vier autobedrijven per week. Zij zijn RDW-erkend om kentekens over te schrijven en de tenaamstelling snel en makkelijk uit te voeren voor consumenten die onderling een auto aan elkaar verkopen.

Voordeel voor het autobedrijf is de kans om extra diensten aan te bieden. Denk daarbij aan een aankoopkeuring, check van de kilometertellerstand, bandenstaat, diagnoserapport of kortingsbon voor onderhoud en/of een apk.

Tags: , ,

Audi's toekomst ligt bij…Dekra koopt circuit voor tests…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties