bekeken: 1114 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Leaseplan casht bij verkoop Carnext

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 11 april 2019, 08:57

Leestijd: 1 minuut

De eigenaren van Leaseplan mogen honderden miljoenen aan zichzelf uitkeren bij de verkoop van het occasionplatform Carnext.

Dat concludeert het FD na bestudering van de voorwaarden van een nieuwe lening aan Carnext. Die clausule bestond eerder niet.

Nieuwe lening

De nieuwe lening vervangt de 1,6 miljard euro aan leningen die de eigenaren van Leaseplan (een groep investeerders en pensioenbeleggingsfonds PGGM) in 2016 verstrekten toen zij Leaseplan in 2015 kochten van Volkswagen en een Duitse bankier.

Boekwaarde

Met de nieuwe clausule krijgen de eigenaren van Leaseplan de mogelijkheid om hun investering te verzilveren bij de verkoop van Carnext. Het FD stelt verder dat de inkomsten van Carnext relatief klein zijn en grote investeringen vraagt. Wat het bedrijf waard is, is moeilijk in te schatten. Toen vorig jaar een beursgang werd voorbereid, werd uitgegaan van een waarde tussen 1 en 2,5 miljard euro, maar daar zaten groeiverwachtingen bij ingecalculeeerd. De huidige boekwaarde is waarschijnlijk een fractie daarvan, schrijft het FD.

Tags: , ,

ALD-dochter Axus mag…Golf, 3-serie en Polo meest…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties