Mister Green vestigt zich in Duitsland

Leasemaatschappij voor elektrische voertuigen Mister Green heeft zich op 1 december gevestigd in de Duitse hoofdstad Berlijn. Mister Green was al sinds 2018 actief op de Duitse markt. Om in Duitsland zo snel mogelijk hetzelfde marktaandeel te bereiken als in Nederland heeft Mister Green Friedrich Heidkamp aangesteld als landenmanager.

“Wij hebben bewust gekozen voor Berlijn omdat hier net Tesla’s Gigafactory is geopend, ’s werelds meest geavanceerde fabriek voor grootschalige productie van elektrische voertuigen”, zegt Caroline Asselbergs-van Dijl, ceo van Mister Green. “Bovendien heerst er in Berlijn een startupcultuur en staan mensen open voor innovatie en duurzaamheid. De automarkt in de hoofdstad is dan ook veel minder traditioneel dan in de rest van het land, waar benzineauto’s zoals Volkswagen nog steeds de banksector domineren. Daarom verwachten wij dat het aandeel van elektrische auto’s in Berlijn de komende jaren enorm zal toenemen.”

Duitse markt

MisterGreen bediende de Nederlandse eindgebruikers die in Duitsland werkzaam zijn tot op heden vanuit het Amsterdamse hoofdkantoor. Asselbergs-van Dijl: “Hierdoor hebben we al een aantal jaar ervaring en weten we waar de kansen liggen. Duitsland is echt een land van de fossiele brandstof, maar ook hier wint elektrisch rijden aan populariteit. Dankzij overheidssteun wordt het steeds aantrekkelijker voor Duitsers om de brandstofauto aan de kant te zetten. Wij zijn dan ook erg blij dat wij hieraan kunnen bijdragen door vanuit de hoofdstad te opereren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3156 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *