bekeken: 8212 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

LKQ Europe neemt Car Systems over

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 24 juli 2017, 18:00

Leestijd: 2 minuten

Car Systems uit Heerlen, Nederlands grootste leverancier van garagesoftware voor het universeel autobedrijf (en bekend van het garagepakket Carsys), is overgenomen door LKQ Europe.

De overname van Car Systems is strategisch, stelt John Quinn, ceo van LKQ Europe. “Digitalisering van de aftersales is aanstaande, mede door de snelle ontwikkeling van connectiviteit. De connected car en connected klant zijn voor het universele autobedrijf een hele uitdaging. Daar nemen wij onze verantwoordelijkheid.”

De overname is in gang gezet op initiatief van directeur Nico Houben, die overigens op zijn huidige post blijft. “Als je naar de nabije toekomst van ict kijkt, dan is duidelijk dat internationalisering, concentratie van marktpartijen en de omzetting van de huidige systemen naar een cloudomgeving, behoorlijke investeringen vergen. De plannen die bij Car Systems zijn ontwikkeld om op die markttrends in te spelen of zelfs vooruit te lopen, vergen investeringen die wij op eigen kracht niet kunnen realiseren.”

Ambities

Om die reden ging Houben op zoek naar een strategische partner. “Met de overname door LKQ Europe kunnen wij onze ambities waarmaken om een Europese ‘Cloud Based Applicatie’ te bouwen. Daarmee krijgt het onafhankelijk kanaal in de garagesector toegang tot mogelijkheden die momenteel voorbehouden zijn aan de dealernetwerken van de grote automerken. De mobiele internetgebruiker raakt immers steeds meer gewend aan het regelen van alles vanaf de smartphone, tablet of laptop. Binnen onze nieuwe modulaire cloudapplicatie is bijvoorbeeld integratie voorzien met connected car, werkplaatsplanning, offertemodules en messagingservices.”

Schaalgrootte

John Quinn zegt trots te zijn op de overname van Car Systems. “We hebben daarmee een duidelijk doel voor ogen. Nico Houben en z’n team kunnen nu de ontwikkeling realiseren van een volledig nieuwe ‘cloud based applicatie’ op Europese schaal. Die kennis is bij Car Systems aanwezig, maar de schaalgrootte ontbrak om de noodzakelijke investeringen te doen.” Met zijn bestaande netwerk in Nederland, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Zwitserland, Tsjechië, Slowakije en Polen zegt LKQ klaar te zijn om zo’n applicatie uit te rollen.

Updates

In heel Europa is het volgens Quinn voor de toekomst van het autobedrijf essentieel om snel te kunnen reageren op de veranderende vraag van de werkplaatsklant. Niet alleen technisch, maar ook ten aanzien van software-updates. “Neem daarbij de groeiende digitalisering van de aftersales. Het is voor iedereen duidelijk dat aan geïntegreerde ict niet valt te ontkomen. Als universeel autobedrijf een digitale dienstverlening opzetten is een megaklus. Toch zal dat moeten, om in de strijd om de werkplaatsklant overeind te blijven tegen het marketinggeweld van het merkgebonden kanaal. Met Car Systems zijn wij in staat het universeel autobedrijf op een level playing field te brengen met de dealernetwerken.”

Klantdata

Nico Houben benadrukt dat voor bestaande gebruikers van Carsys die het pakket op een eigen computer gebruiken alles bij het oude blijft. “Natuurlijk zullen zij als eersten in staat gesteld worden kennis te maken met de nieuwe applicatie. Uiteraard blijven de data het eigendom van het garagebedrijf. Ze worden met niemand gedeeld, wat anderen ook suggereren.”

Tags: , , , , ,

Koppeling Driver en…OR-voorzitter Porsche eist…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Clemens van Dorp: 26 juli 2017 om 08:05

Gefeliciteerd Nico, en de mensen van je team.
Binnen het universeel kanaal hebben jullie een mooie propositie neergezet en met de recente koppeling met CustomerConnect via het universele CC-platform werken we graag verder mee aan de uitrol van onze front-office webapplicaties als extra hoofdstuk bovenop Carsys GMS.
Veel succes toegewenst.

Clemens van Dorp
CustomerConnect/front-office applicaties

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties