bekeken: 607 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Mahle print zuigers voor Porsche

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 13 juli 2020, 11:21

Leestijd: < 1 minuut

Onderdelenfabrikant Mahle gaat in samenwerking met Porsche en ingenieursbureau Trumpf met de 3D-printer zuigers produceren voor de 911 GT2 RS.

Volgens Porsche wegen de 3D-geprinte zuigers 10 procent minder dan gesmede exemplaren die nu nog worden toegepast. Bovendien hebben ze een geïntegreerd, gesloten koelkanaal in de zuigerkroon, wat met conventionele methoden niet mogelijk zou zijn geweest. “Met de nieuwe, lichtere zuigers kunnen we het motortoerental verhogen, de temperatuur van de zuigers verlagen en de verbranding optimaliseren”, legt Frank Ickinger van Porsche uit. “Het is denkbaar dat de 700 pk sterke bi-turbomotor tot 30 pk meer vermogen krijgt, terwijl we daarbij ook de efficiency verbeteren.”

Potentie

“De resultaten van dit project bevestigen de enorme potentie die 3D-printen heeft”, aldus Martin Berger namens Mahle.

Frank Ickinger: “Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk voor ons, dat compleet nieuwe mogelijkheden biedt in design en productie.”

Steffen Rübling namens Trumpf: “Het project laat zien hoe 3D-printen kan worden gebruikt om onderdelen verder te verbeteren waarvan de mogelijkheden na tientallen jaren van ontwikkeling wel zo’n beetje uitgeput waren. Vele andere industrieën, zoals luchtvaart en energie, kunnen hier de vruchten van plukken.”

EMM krijgt ISO…Inqar Autoverhuur breidt uit…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties