bekeken: 4197 x
Waardeer dit artikel:
750 votes, average: 2,69 out of 5750 votes, average: 2,69 out of 5750 votes, average: 2,69 out of 5750 votes, average: 2,69 out of 5750 votes, average: 2,69 out of 5
(2,69)
(Inloggen is vereist)

Mapco breidt assortiment ABS-ringen uit

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 5 juli 2013, 09:08

Leestijd: 1 minuut

De Duitse onderdelenfabrikant Mapco breidt haar assortiment ABS-ringen uit met ruim 80 referenties. “Daarmee komt het totale aanbod voor de aftermarket uit op bijna 200 stuks, wat markt- en merkendekkend kan worden genoemd”, stelt Robin Weijerman van MW uit Naarden, die Mapco in ons land vertegenwoordigt.

Steeds vaker worden universele garages geconfronteerd met storingen – lampje dat tijdens het rijden blijft branden – van het ABS-systeem. In de praktijk blijkt vaak dat niet een elektronisch (sensor), maar een mechanisch probleem (de ABS-ring ook wel pulsring genoemd) de oorzaak te zijn.

Weijerman: “ABS-ringen zijn onderhevig aan corrosie en slijtage en zorgen dan voor een storingsmelding. Vaak moet er dan een relatief dure OE-ring via de merkdealer worden aangeschaft. In het onafhankelijke kanaal is er tot nu toe een beperkt aanbod van ABS-ringen. Mapco heeft met de uitbreiding van haar aftermarket assortiment nu een uitgebreid leveringsprogramma ABS-ringen voor vrijwel alle merken beschikbaar.”

De Mapco ABS-ringen worden via de reguliere automaterialengrossiers verkocht. Top drie automerken met meest verkochte ABS-ringen zijn Opel Astra, Audi A4 en Volvo C70.

Tags: , , ,

Explosieve groei export…Snelle export door nieuwe…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties