bekeken: 2056 x
Waardeer dit artikel:
76 votes, average: 2,76 out of 576 votes, average: 2,76 out of 576 votes, average: 2,76 out of 576 votes, average: 2,76 out of 576 votes, average: 2,76 out of 5
(2,76)
(Inloggen is vereist)

Maxxis scoort bij Dakar Pre-proloog

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 10 november 2016, 15:19

Leestijd: 1 minuut

De dertiende editie van de RTL GP Dakar Pre-proloog is afgelopen zondag bezocht door een kleine 25 duizend toeschouwers. Op het zonnige Eurocircuit van Valkenswaard zagen zij Gerard de Rooy, Erik van Loon en Jurgen van den Goorbergh aan de haal gaan met de bekers.

De RTL GP Dakar Pre-Proloog is dé aftrap naar Dakar 2017. De getoonde buggy’s zijn weliswaar afgebouwd, maar krijgen de dag erna nog een uitgebreide test op diverse ondergronden op diverse locaties. Op 28 november vertrekken alle voertuigen met de boot naar Zuid-Amerika.

Met de aanwezigheid van Stéphane Peterhansel en Nasser Al-Attiyah konden de in Valkenswaard toegestroomde bezoekers kennismaken met twee winnaars van het autoklassement. Peterhansel was aanwezig met de Peugeot 2008 DKR 16, waarmee de Fransman in januari nog zijn twaalfde Dakar-zege behaalde. Tweevoudig Dakar-winnaar Nasser Al-Attiyah was te gast op uitnodiging van het Nederlandse Reiger Racing Suspension en Erik van Loon.

De overwinning bij de auto’s ging voor het tweede jaar op rij naar Erik van Loon, die in de finale Tim Coronel wist te verslaan. Bij de motoren won Jurgen van den Goorbergh. De KTM-rijder rekende in de finale af met Husqvarna-rijder Robert van Pelt. Bij de vrachtwagens maakte regerend Dakar-kampioen Gerard de Rooy zijn favorietenrol waar door met zijn Iveco in de finale Peter Versluis te verslaan.

Hoofdsponsor

Met haar exclusieve merk Maxxis is Reedijk Banden Import B.V. hoofdsponsor en bandenpartner. Voor deze dag waren de dealers uitgenodigd als VIP op de stand van Tim en Tom Coronel, die alle tijd namen om vele vragen te beantwoorden. Het publiek kon er de Dakar 2017-buggy’s zien en aanraken. Op de drukbevolkte Nederlandse bandenmarkt is Maxxis nog altijd groeiende. Het merk benut de Dakar-rally als leerzame proeftuin voor eventuele technische updates van zijn producten. Zo is in de komende editie het rubber van de buggybanden wat zachter van compound.

De uitzending van de GP Dakar Pre-Proloog 2016 is op zaterdag 19 november (19.00-20.00 uur) te zien bij RTL 7.

Tags: , , ,

85% stekkerauto's is van…63% alle import afkomstig uit…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties