bekeken: 665 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Meer tijd voor afdracht bpm importauto’s

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 22 mei 2020, 08:34

Leestijd: < 1 minuut

Importeurs van nieuwe en gebruikte auto’s krijgen van het kabinet de mogelijkheid uitstel van betaling aan te vragen voor de afdracht van de bpm over verkochte auto’s.

In Nederland moeten importerende bedrijven een maand na de verkoop de verschuldigde bpm hebben afgedragen aan de Belastingdienst. Omdat veel auto-importerende bedrijven liquiditeitsproblemen hebben nu de autoverkopen sterk zijn gedaald als gevolg van de coronacrisis, hebben RAI Vereniging en Bovag gevraagd om meer ruimte te geven aan bedrijven om deze bpm te betalen.

Het uitstel geldt voor de bpm-afdracht van juni, juli en augustus. Dus over de verkoop van mei, juni en juli. Het is nog niet bekend wanneer de uitgestelde betaling alsnog moet worden voldaan.

-53 procent

RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck: “De Nederlandse autobranche wordt bijzonder hard getroffen door de coronacrisis. De nieuwe autoverkopen zijn in april met 53 procent gedaald waardoor de inkomsten voor de branche zijn ingezakt en de financiële positie van veel importeurs onder druk staat. Voldoende liquiditeit is de basis voor een gezonde bedrijfsvoering en met het uitstel van de verplichte bpm-afdracht, komt daar nu meer ruimte voor.”

Geen afstel

Bert de Kroon, voorzitter Bovag Autodealers: “Dit is goed nieuws, want dit geeft ruimte in het merkkanaal voor tijdelijke afspraken over de contractuele verplichtingen over en weer, die ons samen door de crisis helpen. Wel belangrijk om te beseffen dat uitstel geen afstel is. Het zal een keer betaald moeten worden.”

Focwa coronameldpunt: geen…Pon en NS mogen samen reis-app…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties