bekeken: 2391 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

VodafoneZiggo doet leaseauto in de ban

DOMEIN: Leasing

Geplaatst op: 9 augustus 2018, 14:44

Leestijd: < 1 minuut

VodafoneZiggo geeft alle ruim 7500 medewerkers op de kantoren en in de winkels vanaf oktober een NS-Business Card. Daarmee wil de telecomaanbieder op termijn minimaal vijfhonderd leaseauto’s schrappen.

Met de beslissing kunnen alle medewerkers, inclusief balie- en call center-personeel, gratis met de trein en het overige openbaar vervoer reizen, ook privé. Het is onderdeel van nieuw mobiliteitsbeleid bij VodafoneZiggo, dat er niet op gericht is om kosten te besparen, zo benadrukt een woordvoerder. “Het levert geen besparing op in kosten, alleen besparingen in de wegkilometers en CO2. Het nieuwe beleid zien we als een investering; in onze mensen en het milieu.”

Bereikbaarheid

Jeroen Hoencamp, ceo van VodafoneZiggo: “We gaan voor méér openbaar vervoer en minder auto’s. Dat betekent minder CO₂-uitstoot, maar ook dat onze collega’s niet meer in de file staan en zonder gedoe de stad in komen. Het besluit om het ov voor alle medewerkers te gaan vergoeden sluit ook aan bij onze keuze voor een nieuw centraal hoofdkantoor in Hoog Catharijne, pal naast station Utrecht Centraal. Ook op andere locaties in het land kijken wij goed naar de bereikbaarheid met het ov. Want dat is de toekomst.”

Duurzaamheid

Met het promoten van het openbaar vervoer verwacht VodafoneZiggo een reductie van ongeveer 35 miljoen wegkilometers te realiseren. Het bedrijf becijfert dat dit neerkomt op zo’n 3500 ton CO₂ per jaar. Ook Tjalling Smit, directeur Commercie & Ontwikkeling NS, benadrukt het duurzaamheidsaspect van de beslissing van VodafoneZiggo om medewerkers gratis van het ov gebruik te laten maken. “Makkelijk maar vooral ook duurzaam want onze treinen rijden op 100 procent windenergie. VodafoneZiggo laat met deze keus zien dat zij een sterke visie heeft op goed werkgeverschap en bij wil dragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.”

Tags: , , , ,

Testfouten bij Mazda, Suzuki…Reifen in nieuwe hal op…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties