bekeken: 994 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Mobiwer pakt vijf gevaarlijke reststoffen per rit

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 16 juli 2018, 13:05

Leestijd: 1 minuut

Onder de naam Mobiwer introduceert Remondis, dienstverlener op het gebied van recycling, afvalinzameling en afvalwaterbehandeling, een voertuig dat per rit vijf verschillende gevaarlijke reststoffen kan innemen en sorteren.

Het voertuig is voorzien van speciaal daarvoor bestemde inzameltanks, containers en opbergbakken. Per rit is er ruime capaciteit voor de inname van olie, oliehoudende materialen en -filters, afgewerkte koel- en remvloeistof en defecte c.q. lege loodaccu’s. Volgens Remondis is deze manier van werken in dubbel opzicht duurzaam: alle stoffen worden apart ingezameld en verwerkt, bovendien is het afgelegde aantal kilometers lager dan bij afzonderlijke ritten per categorie afval.

Reststoffen

Bij periodiek onderhoud en reparatiewerkzaamheden blijven in werkplaatsen altijd reststoffen achter die gescheiden moeten worden ingezameld. Om dit voor het autobedrijf zo makkelijk en goedkoop mogelijk te maken, is de Mobiwer-service ontwikkeld. Remondis werd opgericht in 1934 en is inmiddels in meer dan 35 landen actief. De onderneming maakt deel uit van het Duitse familiebedrijf Rethmann Groep. In ons land zijn ook dochterondernemingen Rhenus en Saria actief.

Tags: , , , , , , , ,

ANWB: ‘private lease…VOC-directeur: bied baan met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties