bekeken: 760 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Model 3 bestseller in Europa

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 26 maart 2019, 15:23

Leestijd: 1 minuut

De Tesla Model 3 is de bestverkochte volledig elektrische auto in Europa in februari. Dat blijkt uit cijfers van Jato Dynamics.

De registraties in Europa daalden in februari voor de zesde achtereenvolgende maand, met een totaal van 1,14 miljoen nieuw geregistreerde voertuigen. Veel grote autolanden kampten met onzekerheid, zoals Spanje, waar de registratiecijfers met 10 procent onderuit gingen vanwege de politieke onrust. Ook in Nederland daalde het aantal registraties met 15 procent bovengemiddeld hard.

Elektrisch

Het meest opvallende aan de februaricijfers was echter de buitengewoon sterke groei van het aantal puur elektrische voertuigen. Hoewel het marktaandeel marginaal bleef met 1,9 procent, nam het volume registraties toe met maar liefst 92 procent tot 20.000 in totaal. Volledig elektrische auto’s waren vooral populair in Noorwegen, waar ze 40 procent uitmaakten van het totaal aantal registraties, en Nederland, waar ze 7 procent van alle registraties uitmaakten. De vraag naar volledig elektrische auto’s steeg ook in Duitsland hard, met 81 procent. Dat was daarmee de snelst groeiende markt voor volledig elektrische auto’s in februari.

Model 3

Jato verklaart de stijging in februari vooral uit de introductie van enkele nieuwe modellen, met name de Tesla Model 3. Deze auto verkocht al snel beter dan belangrijke concurrenten als de Nissan Leaf en de Renault Zoe, ondanks een flink hoger prijskaartje. Opvallend daarbij is dat de meeste van deze Tesla’s door particulieren werden geregistreerd, terwijl de meeste nieuwe registraties doorgaans op naam van een zakelijke eigenaar komen.

Honderd jaar CitroënTwaalf Volvo-dealers…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties