bekeken: 619 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Nieuwe experimenten met autonoom rijden

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 1 juli 2019, 15:30

Leestijd: 1 minuut

Vanaf vandaag mag er onder strikte voorwaarden op de openbare weg getest worden met zelfrijdende auto’s. Het gaat om experimenten met voertuigen waarbij de bestuurder zich buiten dat voertuig bevindt. Bij eerdere experimenten met zelfrijdende voertuigen moest er altijd een bestuurder in het voertuig zitten.

Dat maakt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bekend. Experimenten mogen alleen plaatsvinden als de minister daarvoor goedkeuring heeft verleend. Die vertrouwt daarbij op advies van de RDW, de politie, de wegbeheerder en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Zij bepalen of de risico’s voor de verkeersveiligheid voldoende zijn ondervangen.

Zo moeten de risico’s voor de verkeersveiligheid aantoonbaar tot een minimum beperkt worden. Ook moet de bestuurder op afstand altijd over een geldig rijbewijs beschikken. Verder is er altijd sprake van een afgebakende tijd waarbinnen de tests mogen plaatsvinden op een specifieke weg of wegdeel. Ook moeten de uitkomsten van het experiment worden teruggekoppeld aan de RDW.

Verkeersveiligheid

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat: “De auto van de toekomst wordt vandaag ontworpen. Zelfrijdend vervoer biedt kansen om de verkeersveiligheid te verbeteren en het aantal files door ongevallen terug te dringen. Het is belangrijk dat we onze wegen en wetgeving daar op voorbereiden. En dat we daarmee niet wachten totdat deze auto’s te koop zijn. Daarom bieden we fabrikanten nu de mogelijkheid om op de openbare weg te experimenteren met dit soort voertuigen. Waarbij de veiligheid van alle weggebruikers altijd voorop staat.”

De resultaten van de nieuwe experimenten worden gebruikt om te kijken of de huidige wetgeving nationaal en internationaal voldoet of verder moet worden aangepast op de auto en het vervoer van de toekomst.

Tags: , ,

Autoverkopen na half jaar…Inval bij vier autobedrijven
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties