De Chinese Geely Holding Group en autofabrikant Nio hebben een strategisch partnership ondertekend op het gebied van batterijwissels. De twee partijen gaan samen twee batterijwisselstandaarden voor particuliere auto’s en bedrijfswagens ontwikkelen; de ontwikkeling en stimulering van batterijwisseltechnologie aan de voertuigkant versnellen, en de operationele schaal van batterijwissel uitbreiden.

“Nio en Geely delen een gemeenschappelijk inzicht in batterijwisselsystemen en willen beide investeren in technologie en netwerken voor het wisselen van batterijen voor personenauto’s en bedrijfsvoertuigen”, aldus William Li, ceo van Nio. “Als toonaangevend concern op de Chinese automarkt is de snelle ontwikkeling van Geely Holding op het gebied van nieuwe energie indrukwekkend. Dit strategische partnership gaat het wisselen van batterijen nog populairder maken, de ervaring van een kwalitatieve en eenvoudige batterijwissel voor meer users bereikbaar maken en bijdragen aan de continue ontwikkeling van slimme EV’s. We blijven de implementatie van een batterijwisselnetwerk voor Nio-users voortzetten en de user experience verder verbeteren. Tegelijkertijd werken we samen met partners voor de vestiging en lancering van een gedeeld batterijwisselnetwerk.”

Uniform

“Groene, duurzame ontwikkeling en koolstofneutraliteit zijn een mondiaal doel geworden”, aldus Eric Li, voorzitter van de Geely Holding. “Als één van de meest innovatieve methoden voor het opladen van elektrische voertuigen vereist de toekomstige ontwikkeling van batterijwisseltechnologie de gezamenlijke inspanningen van alle partijen in de industrie om deze technologie te stimuleren. Yiyi Power heeft al goede resultaten behaald in veel steden en blijft zich in China uitbreiden. Via deze strategische samenwerking op het gebied van het batterijwissels gaan we onze samenwerking op het gebied van de gehele batterijwisselketen versterken, de adoptie van uniforme standaarden versnellen, het ecosysteem voor het wisselen en opladen van batterijen uitbreiden, de transformatie naar een CO2-arme economie en hoogkwalitatieve ontwikkeling van de auto-industrie ondersteunen en een betere elektrische mobiliteitservaring voor users bieden.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties