bekeken: 1401 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

‘Ook Bosch in Duits autokartel’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 31 juli 2017, 12:10

Leestijd: 1 minuut

Niet alleen de grote Duitse autofabrikanten zouden betrokken zijn in het kartel dat afgelopen periode aan het licht kwam. Volgens de Süddeutsche Zeitung is ook toeleverancier Bosch erin betrokken. Zij baseert zich op documenten die de krant in bezit heeft. Ook Der Spiegel hintte eerder naar betrokkenheid van Bosch.

De naam van Bosch valt nu in het kader van een werkgroep rondom Ad Blue, de merknaam waaronder de stikstofuitstoot verminderende ureum-oplossing bekend staat. Vorige week werd al bekend dat Ad Blue een belangrijke rol speelt in het vermeende kartel en nu valt in dit verband ook de naam van de eerste toeleverancier. Bosch onthoudt zich van een reactie.

Kleinere tanks

Bosch zou mede mogelijk hebben gemaakt dat het vloeistofverbruik beperkt zou blijven. Daardoor konden kleinere tanks gemonteerd worden. Als achterliggend argument hiervoor worden de kosten genoemd. De gevolgen van de kleinere tanks werden teniet gedaan middels de inmiddels bekend geraakte sjoemelsoftware.

Vorige week werden de eerste details rondom het vermeende kartel aan het licht gebracht, nota bene door Volkswagen. Dat merk gaf toe te hebben deelgenomen in de hoop op amnestie.

Op de foto: Bosch Denoxtronic 5, dat geschikt is voor systemdrukken varierend van 4,5 to 8,5 bar. Dit systeem wordt veel gebruikt in grotere modellen, zoals sedans en suv’s.

Tags: , , , ,

Werknemer betaalt dubbele…Autohuis Delfzijl nieuwe…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties